Magia Targurilor de Craciun: PRAGA -DRESDA - BRATISLAVA

3
 
Transportation
Period 30.11.2023-03.12.2023
Early Booking
from
 
250
excursie

Tarif Early Booking: 250 euro/persoana -valabil pana in data de 20.09.2019
Tarif standard : 270 euro/persoana

 


  Colinde, beteala, cozonac. Felicitari, artificii, luminite. Iar lista cu micile minunatii care tes atmosfera magica din jurul Craciunului poate continua. Descopera-le anul acesta intr-un decor de basm: in inima Pragai, orasul minunilor. Aici, Craciunul este asteptat in fiecare an inca de la inceputul lunii decembrie in fascinantele piete de Craciun.
Cea mai mare si mai frumoasa dintre ele este piata aflata in inima Orasului Vechi. Acolo, un brad urias este adus an de an din muntii Sumava, iar la lasarea serii, o perdea de lumina il imbraca, spre deliciul trecatorilor.

Ce loc sa fie mai potrivit decat Piata Veche a Pragai ca sa simtiti spiritul Craciunului, alaturi de familie ? Orasul rasuna de muzica de sarbatoare. Biserici sau foste manastiri sunt transformate in sali pentru concerte de colinde, de orga sau simfonice. Cei mici vor fi incantati sa se infrupte din gustoasele truhlik (produse de patiserie), iar doamnele si domnii se vor delecta cu un pahar de vin fiert sau lichior cald de miere, in timp ce fierarul le faureste un suvenir unic, sa le aminteasca mereu de acel Craciun. Bineinteles, celelalte suveniruri traditionale din lemn, lumanarile decorative, ornamentele pentru Craciun va vor face alegerea mult mai grea cand veti dori sa cumparati cadouri pentru prietenii de-acasa.

PRAGA este un oras care merita vizitat si descoperit in fiecare anotimp. Iar de Craciun, este fantastic.

 

Ziua 1.  30.11.2023

Plecare  din Satu Mare la 07:00 .  Drum continuu cu opriri din 4 in 4 ore. Sosire in Praga vizita cartierului Stare Mesto, oraşul vechi perla arhitectonică a Europei Centrale unde vom admira Clementinium, Rudolphium, Staromeske Radnice cu celebrul orologiu al Universitătii oraşului nou (Nove Mesto), primăria veche şi piaţa veche. Seara cazare in Praga.


Ziua 2. 01.12.2023

După mic dejun vizităm  Cetatea HRADCANY ( F ) , una din cele mai mari fortăreţe din lume. Actualmente este reşedinţa prezidenţială. Este o combinaţie de elemente romantice, gotice, baroc . Vizităm:  "Făntăna cu lei" , Capela Sfantului Mir , care adăposteşte tezaurul Catedralei Sf. Vitius incluzănd ornamente sacre şi diferite bijuterii, Catedrala Sfantul Vitus şi Palatul Regal. Tot aici vizităm Strada de Aur, o străduţă din interiorul zidurilor castelului Praga, celebră pentru farmecul ei. Este o stradă păstrată intactă cu mici case ce găzduiesc magazine şi căminele unor artizani care căndva au servit locuitorilor castelului. Tot aici a locuit şi celebrul scriitor Franz Kafka. De aici vom continua cu Mala Strana, frumosul cartier baroc, care găzduieşte multe clădiri construite de nobili de-a lungul timpului. Vizităm în interior Mănăstirea Loreta cu celebrul soarele praghez cu 6222 de diamante şi 8,5 kg de aur şi vizităm Palatul Regal, Biserica Sf. Gheorghe (Sv Jiri) . După masă program liber. Recomandarea noastră: vizitarea cartierul evreiesc Josefov. Seara   cazare.

Ziua 3.  02.12.2023

Mic dejun. Astazi vom face o excursie in Germania la Piata de Craciun de la Dresda. Dresda a fost numita adeseori „Florenta de pe Elba” ("Elbflorenz"), iar frumusetea acestui oras avea sa renasca din propria cenusa dupa bombardamentele din noaptea de 13 - 14 februarie 1945. Dresda este probabil cel mai romantic oras din Germania, mai ales in in stralucitorul decor de Craciun. Va propunem un tur pietonal entru a descoperi spiritul Craciunului in pietele din Orasul vechi, la Rezidenzschloss sau celebra Fraunkirche, si desigur la Striezelmarkt, care este una din cele mai mari piete de Craciun din Germania si totdata cea mai veche, fiind  fondata in 1434. Daca indragiti Craciunul va veti indragosti de Dresda! Intoarcere la Praga.

 

Ziua 4. 03.12.2023

Dimineaţa întoarcere spre ţară. Facem un scurt popas in Bratislava. Admiram panorama splendidă a Dunării, a Podului Apolo și a Bisericii Sf. Martin,Castelului Bratislava, Poarta lui Mihai si cea mai ingusta casa din Europa. Facem poze cu statuia lui Schoner Nazi, figura legendara a Bratislavei la inceputul secolului 20, care se plimba imbracat elegant "la sosea", oferind doamnelor flori. Dupa care vizitam si statuia Omului din canal, care zambeste la pantofii turistilor, si ne asezam langa soldatul lui Napoleon.  Călătorie continuă spre sosire în ţară  noaptea.

Tarif early booking pana in 20.09: 250 € / persoană

Dupa expirare Early Booking : 270 eur

Tariful include: transport autocar 3*, 3 nopţi cazare în Praga hotel 3*( baie proprie, TV, ) , Mic dejun ,cazare în camere duble /  triple , ghid.
Tariful nu include:  intrări cca. 35 - 45 €,  asigurare medicală: 35 RON. 

Tariful a fost calculat pentru grup min. 42 persoane.

 

Supliment single: 50 euro / excursie
Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 20 euro

 

Tariful nu Include:

Taxele de intrare la obiectivele turistice

Asigurare medicala si storno

Alte cheltuieli care se nu regasesc la servicii incluse

Conditii de plata

Tarife Early Booking: 30% avans, iar restul pana la sfarsitul perioadei de Early Booking.

Tarife Standard : 30% avans, iar restul cu pana la 30 de zile inainte de plecare.

Tariful a fost calculat pentru un grup de minim 40 de persoane, in  cazul  unui  grup  mai  mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Agentia organizatoare  poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii.

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestui  program in cazul in care acest lucru este necesar!

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer