PIATA DE CRACIUN VIENA

3
 
Transportation
Period 03.12. - 05.12.2021
130
 
130
CIRCUIT

Daca vrei intr-adevar sa pasesti intr-un taram cu totul si cu totul de poveste ,trebuie neaparat sa mergi la Viena ,iarna.Cuvintele nu pot descrie atmosfera de sarbatoare solemna pe care o ofera aceasta capitala in apropierea Craciunului si a  Noului An..Lumina. Feeric, Muzica. Aroma de vin fiert si scortisoara , mosi craciuni ,brazi la fiecare ochi de geam ,magazine unde  parca si cumparaturile se fac in ritm de vals:) Nebunie si  cantec la fiecare colt de cladire baroca.Viena in prag de sarbatoare canta la pian ,inca compune cele mai frumoase sonete ,canta la trompeta ,la orga ,la vioara .Viena in decembrie e un sublim concert, desprins parca dintr-o alta lume Si ti-e drag sa te plimbi pe strazile ei,cu nasul rosu si mainile reci ,zambind si stiind ca intr-o zi, mai devreme sau mai tarziu te vei intoarce la ea. 

 

Ziua 1.  Plecare dimineaţa devreme din România. Drum continuu, cu opriri din 4 în 4 ore. Sosire la Godollo, si vizita la Palatul Grassalkovich. Superbul palat a fost construit  pentru Contele Antal Grassalkovich, unul dintre cei mai importanti aristocrati ai secolului XVIII.  Arhitectura unica a palatului a servit drept model si pentru alte castele unguresti din perioada Baroca. In anul 1867 Palatul Godollo a fost cumparat de statul unguresc, a fost reconstruit, apoi a fost facut cadou, ca si dar de incoronare, imparatului Franz Ioseph si imparatesei Elisabeta (Sissy) pentru a fi resedinta acestora in Ungaria pe perioada verii.Vizitatorii pot viziona un film 3D despre evenimentele importante din istoria palatului.  Cazare hotel ***  .

Ziua 2. Dimineaţa vizitarea Vienei, locul naşterii celebrului „Sachertorte”, oraşul valsului şi al balurilor. Ajunşi în capitala ce a cunoscut splendoarea şi fastul  imperiului austro-ungar facem un tur panoramic cu autocarul pe Ringul Vienez la obiectivele: Parlamentul, Primăria, Teatrul Municipal, Universitatea, Biserica Votivă, Bursa, Sparrkasse, clădirea Urania, etc...Vizităm apoi Piaţa Maria Tereza, Muzeul de Istoria Artelor şi Muzeul de Ştiinţe Naturale (din exterior), Curtea Imperială Hofburg cu: Piaţa Eroilor, Statuia lui Eugene de Savoia, Neue Burg, Alte Hofburg, Apartamentele imperiale, Capela Curţii, Şcoala Spaniolă de călărie, Muzeul Lipiţanilor,etc., apoi ne îndreptăm în tur pietonal spre catedrala gotică Stephansdom, trecând pe celebra arteră comercială Graben şi admirând Coloana Trinităţii. După masă ne lăsăm impresionaţi de Piata de Craciun ,cănd oraşul străluceste în lumina caldă a felinarelor, în timp ce aromele dulci de turtă dulce, alune prăjite, vin fiert şi prăjiturele specific inunda aerul. Magazinele sunt decorate cu ramuri de brad, ghirlande şi funde colorate de mătase, muzică de Crăciun pluteste peste zona de shopping şi un mănunchi de lumini zboară pe cer, deasupra străzilor.

Mii de beculeţe strălucitoare, căbănuţe care par de turtă dulce, întinse în şiruri labirintice ademenitoare, obiecte artizanale care-ţi iau ochii, jucării de lemn, patinoare mici..… Nimeni nu rezistă ştrudelelor cu mere şi scorţişoară, punciului fierbinte şi atmosferei de dinainte de Crăciun.. După o zi plină de aventuri ne întoarcem la cazare .

Ziua 3.  După mic dejun vizităm Schönbrunn ( F ), celebrul palat baroc, reşedinţa de vară a kaiserilor şi a soţiilor acestora, edificiu ce poartă amprenta Mariei Tereza, a Împăratului Franz Josef şi a soţiei acestuia, celebra Sissi... Se vizitează: interiorul palatului cu apartamentele imperiale, Sala tronului, Marea sală a balului, etc, apoi curtea interioară.  În jurul prănzului întoarcere spre ţară, drum continuu, sosire în cursul serii în România

Tarif: 
130 € / persoana + cca 35 RON asigurare medicala

03.12. - 05.12.2021

camera single : 155 €

Tariful include:  transport autocar  *** , 2 nopţi cazare în camere duble sau triple , Hotel *** în vestul Ungariei la granita , mic dejun bufet suedez,  însoţitor de grup.

Tariful nu include: Intrările opţionale cca:25 €/ persoană 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

REDUCERE EARLY BOOKING