Grup cu insotitor Zanzibar

Hotel Bluebay Beach All Inclusive, camere cu vedere spre Oceanul Indian

5
 
Period 10.11.2020.- 21.11.2020
TripAdvisor 4.5 Tripadvisor Score: 4.5
Special offer
 
1920
room

Ziua 1. 

In data de 10.11. dimineata plecam din Satu Mare cu autocar inchiriat spre aeroportul din Budapesta. Dupa masa decolam din Budapesta , la orele 16.20 , iar dupa escala scurta in Doha sosim in Zanzibar la ora 8.20 Dupa transfer de la aeroport in circa 30 de minute ajungem la hotelul aflat chiar pe plaja, hotel 5* Bluebay Beach Resort .

Avem la dispozitie 10 nopti de cazare cu All Inclusive camere superior, cu vedere spre Oceanul Indian. 

Ultima zi in data de 21.11 transfer aeroport, decolam la orele 17.15 , escala tot in Doha, ajungem dimineata la ora 5.40 in Budapesta, unde ne asteapta autocarul . Din nou acasa , cu parere de rau. 

In Zanzibar lucrurile nu stau ca pe continent. Arhipelagul semi-autonom, aflat la o distanta de circa 35 km de “mama” Tanzania, desi face parte din Africa de Est, cu tot ce tine de asta, de la politica la religie, cultura si mancare, se remarca prin viata diferita pe care o duc locuitorii lui. Zanzibar a fost baza a comerciantilor care strabateau regiunea africana a marilor lacuri, peninsula araba si India, devenind un nod al comertului cu sclavi, dar si un important centru al comertului cu mirodenii. Asa se face ca majoritatea locuitorilor din Zanzibar se considera mai degraba “zanzibarieni” decat tanzanieni iar teritoriul lor are proprii lideri si propria forma de administrare si conducere. Partea continentala a Tanzaniei e un mix de crestini, musulmani si grupuri indigene, in vreme ce Zanzibar, care s-a aflat vreme de secole sub conducerea sultanatului Omanului, e aproape in intregime musulman.

Un lucru important in Zanzibar este scurgerea timpului. Odata ajuns acolo vei fi, probabil, usor confuz in legatura cu orele. In cultura swahili, oamenii tin socoteala timpului incepand cu rasaritul soarelui si nu cu miezul noptii, ceea ce inseamna ca la ei ora 7 a.m. este ora 1 dimineata, in vreme ce 7 p.m. este 1 la pranz (asta fiindca rasaritul si apusul se petrec relativ constant la aceeasi ora, datorita apropierii de Ecuator). Cand aranjezi o intalnire in Zanzibar, e bine sa fii atent la acest aspect si sa specifici timpul zilei – dimineata, pranz, dupa-amiaza, noapte – pentru a fi sigur ca nu o ratezi.

In mod cert vom vizita Stone Town, capitala Zanzibarului, orasul natal a lui Freddie Mercury. Un oras antic, intrat in patrimoniul UNESCO in anul 2000, cu un sarm aparte dar, totodata, cu o structura de tip labirint, aparent imposibil de descifrat. Daca vei cere ajutor in a te orienta pe strazile din Stone Town, te vei trezi cu o sumedenie de explicatii ce implica semne confuze cu mainile, cu capul si cu alte obiecte, urmad a sfarsi intr-o confuzie si mai mare. Exista un fel de nume de strazi insa nimeni nu le foloseste si nimeni nu le cunoaste. Partea buna e ca Stone Town e relativ mic si sigur iar procesul de ratacire face parte din farmecul experimentarii locului. In cele din urma te vei descurca in mod cert, cu sau fara ajutorul localnicilor, deci nu-ti face probleme daca te ratacesti in Stone Town.

Excursii optionale :

Safari Blue

 

Deși e numele companiei care a demarat prima dată aceasta excursie în Zanzibar, itinerariul a fost copiat de zeci de pescari și a devenit numele consacrat al activității în sine. Safari blue sau prin traducere, călătorie pe apă, oferă un tur cu o barcă tradițională cu vele cu oprire pe o limbă de nisip, pe insula Kwale, o vizită în laguna acestei insule și timp de snorkeling. Datorită lipsei de imaginație și ingeniozitate a localnicilor, turul este organizat la unison de zeci de bărci burdușite de turiști care se opresc și invadează în același timp limba de nisip, insula și laguna. Peisajele sunt mirifice iar dacă ai prins un colțișor de plajă goală cu siguranță ai obținut o fotografie excepțională. Culmea excursiei o reprezintă de departe deliciosul prânz cu fructe de mare. Ghiftuiește-te cu homari și caracatiță iar în drum spre casă, înalță pânzele și navighează precum pirații africani.

 

Ferma de condimente

Zanzibar este recunoscută ca și insula condimentelor, și fie că ești pasionat sau nu de gătit, o oprire la ferma de condimente este imperioasă. E un tur interactiv în care înveți cum sunt obținute diferite condimente, cum cresc fructele exotice și cât de interconectați suntem cu Mama Natură. Nimeni nu părăsește grădina fără să se hidrateze cu apă de cocos, fără să se fructeze, fără accesorii împletite cu dibăcie de fermieri și fără să fie încoronat rege sau regină de Zanzibar. La ieșire nu uita să lași un tips pricepuților grădinari și susține economia locală cumpărând niște cuișoare, vanilie, ceai sau alte mirodenii pentru mamasita sau bucătăria ta.

 

Stone Town și Prison Island

Dacă ajungi în Zanzibar, pe lângă plajele mirobolante, trebuie să îți faci puțin timp și de o lecție de cultură. În turul ghidat de Stone Town poți învăța despre istoria Zanzibarului, tradiții, arhitectura, perioada sclavilor și așa mai departe. După ce te pierzi pe străduțele strâmte, colorate și întortocheate, ia barca din port, traversează pe insula prisonierilor și vizitează broaștele țestoase gigantice aduse din Seychelles. Dacă îți mai rămâne timp, la întoarcere fă un mic detur și surprinde limba de nisip Nakupenda goală și lipsită de inhibiții. Trage-te în câteva fotografii demne pentru cărțile poștale și întoarce-te în piața de noapte. Dacă ești un căutător de autenticitate, spune-i ghidului să lase pe altă dată Forodhani Garden și să te ducă în piața de noapte de vis-a-vis de Darajani Market. Mănâncă acolo cu localnicii o masă copioasă la numai câțiva dolari.

 

TARIFUL INCLUDE :

Bilet avion Qatar , taxe aeroport, bagaj de cala 30 kg / persoana, bagaj de mana 10 kg, 10 nopti cazare All Inclusive, camere duble , hotel 5* , asistenta turistica din partea agentiei.

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.