EXCURSIE ISTANBUL

CU GHID LOCAL DE LIMBA ROMANA

3
 
Transportation
Period 05.09.2021 - 10.09.2021
Special offer
 
315
room / 7 nights

MISTERELE  ISTABULULUI

05.09.- 10.09.2021

 

Avantajul  turuluri privat cu ghid autorizat: nu mai stam la coada la bilete  - skip the line, aflam povestea locurilor in limba romana, vizitam mai multe obiective in aceeaşi zi pe indelete şi aflam  secretele unuia dintre cele mai fascinante oraşe ale lumii, Constantinopole.

 

 

 

 

ZIUA 1.

Plecare dimineata la ora 6.00 din fata Catedralei Romano – Catolice din centru. Traseu Cluj Napoca – Alba Iulia – Ramnicu Valcea – Ruse. ( Bulgaria ). Seara cazare in Ruse Hotel 3*

 

ZIUA 2.

Dupa mic dejun plecam spre Turcia pe ruta Edirne – Istanbul. Seara cazare in centrul orasului, hotel 3*.

 

ZIUA 3.

 

Mic dejun. Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra, a sultanului Ahmet I, Sfanta Sofia (moschee in momentul de fata), Hipodromul antic locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II, Palatul Topkapi.

 

Dupa amiaza, incepem o vizita in cel mai fascinant loc pentru cumpărături din Turcia: Marele Bazar, faimos pentru multitudinea și diversitatea magazinelor sale.  Marele Bazar este una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii .

ZIUA 4.

Dupa micul dejun, pornim impreuna cu ghidul spre Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor si a parintelui statului turc, Mustafa Kemal Ataturk. Palatul este amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. In continuare vizitam Süleymaniye ne vom deplasa in Piata Taksim, in centrul orasului, unde se afla Monumentul Independentei, ridicat in memoria lui Ataturk, fondatorului Republicii Turcia.

Dupa amiaza va propunem optional vizita la Parcul Miniaturk si Turnul Sapphire. Incepem excursia, cu o oprire la Miniaturk, unde vom descoperi fabuloasele cladiri istorice turcesti, construite la o scara de 1/50, intrunind 3000 de ani de istorie, incepand din antichitate, continuand cu era bizantina si terminand in zilele noastre.

Spre seara va propunem optional Croaziera pe Bosfor. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom admira panoramic: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli. Cazare la acelasi hotel. (Tarif informativ: 25 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane).

 

ZIUA 5.

Dupa mic dejun parasim Turcia, traseu continuu cu opriri pe ruta, Edirne – Ruse. Seara cazare in acelasi hotel in zona Ruse.

 

Ziua 6.

Dupa mic dejun trecem frontiera, si ne indreptam spre Satu Mare. Sosire seara tarziu.

Tarif: 315 euro / persoana

In tarif: transport autocar, 2 nopti de cazare cu mic dejun in zona Ruse, 3 nopti de cazare in Istanbul hotel 3* cu mic dejun, insotitor de grup + ghid local in Istanbul vorbitor de limba romana, audioguide.

Tariful nu include : asigurari storno , storno covid , medicala, ( 100 ron / persoana ) , bilete de intrare la muzee, cartele tramvai,

·         Croazieră pe Bosfor - 15 €

·         Seară turcească - 35 €

·         Palatul Topkapi + Haremul Sultanului – 23 Euro

·          

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.