CIRCUIT PORTUGALIA

LISABONA -CASCAIS - ESTORIL -FATIMA

3
 
21.06 - 26.06.2020
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5
Special offer
from
 
990

ZIUA 1.  BUDAPESTA LISABONA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul din Budapesta.  (Organizam transfer de grup cu autocar din Satu Mare – Budapesta – Satu Mare )

Orar de zbor : 16.20 – 19.10 – cursa directa

Sosire la Lisabona la ora locala 19.10. Transfer cina si cazare la hotel 3* .

ZIUA 2.  LISABONA

Ziua de astazi o dedicam capitalei Portugaliei, Lisabona. Peisajul colorat al orasului reda o atmosfera relaxata, vie, vesela si ne lasam cuprinsi de ea. Un prim tur al orasului ne duce spre Turnul Belem. Este unul dintre cele mai reprezentative edificii din Lisabona, luat sub protectia UNESCO, ca Patrimoniu Mondial, in 1983. Admiram superba arhitectura in stil manuelin. Ne oprim pentru o scurta vizita la Manastirea Jeronimos, reprezentativa pentru curentul manuelin (gotic tarziu), urmeaza apoi Basilica Estrela, unde este mormantul reginei portugheze Maria I, cea care a ctitorit biserica.

Praça do Comércio este piata publica in care ne tragem sufletul alaturi de oamenii locului, in timp ce ne bucuram de privelistea uimitoare oferita de estuarul raului Tejo. Ne odihnim la o pauza de cafea si ne rasfatam cu celebrele pasteis de nata, aromate, din foietaj pufos si crema onctuoasa.
Asteapta la rand, Piata Rossio, asa cum numesc localnicii din Lisabona istorica Praca de Dom Pedro IV din districtul Baixa. Statuia inalta de 27 de metri, ce il intruchipeaza pe Dom Pedro IV, ne lasa fara cuvinte! Monumentul are, la baza, patru statui alegorice. Sub forma a patru figuri feminine, acestea intruchipeaza patru virtuti importante in cultura portugheza: Puterea, Moderatia, Justitia si Intelepciunea. Trecem si pe langa libraria Bertrand. Desi nu impresioneaza neaparat prin marime, are un secret uluitor: este cea mai veche librarie din lume, infiintata fiind in 1732!
Timp liber pentru vizite individuale. Va recomandam sa mergeti la Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Cazare la acelasi hotel din Lisabona.

 

Ziua 3. Evora

Dupa mic dejun vizitam Evora: perla necunoscută a Portugaliei.

Evora este unul dintre putinele orase din lume cu statut de muzeu.

Evora, orasul bijuterie alba al Portugaliei, este o asezare magnifica situata in inima provinciei Alentejo. Ascunsa intre dealuri blande acoperite de plantatii de vită de vie. De fapt, Evora are mult  mult de oferit! Evora este o atractie turistica in adevaratul sens al expresiei. Cu o bogata mostenire istorica si arhitecturala, precum si cu un aspect modern de invidiat, localitatea a fost recent desemnata sit UNESCO.

Odata ajuns aici, se impune vizitarea ruinelor romane, şi dacă nu suntetti firi foarte sensibile, puteţi vizita unul dintre cele mai renumite obiective turistice ale orasului, in ciuda reputatiei sale sumbre. Este vorba de Capela dos Ossos, o uriasa capela impodobita in totalitate cu mii de oase omenesti. Seara cina si cazare in Fatima.

Ziua 4 . Fatima, Batalha și Alcobaca

Dupa micul dejun plecam cu autocarul spre manastirile Alcobaça şi Batalha capodoperele goticului portughez. Vom facem un popas pe malul oceanului Atlantic, la Nazaré, cu peisaje de vis si plaje lungi de nisip, cele mai renumite din toata Portugalia , vom vizita biserica închinata Sfintei Fecioare Maria de la Nazaret si vom admira panorama asupra Oceanului Atlantic din locul numit Sitio. Incheiem programul zilei cu cel mai romantic sat medieval din Portugalia, Óbidos - dichisit intr-un mod atractiv special pentru vizitatori, caracteristica locului, casele vopsite in alb si albastru. Seara cazare la Fatima, cina.

 

Ziua 5.Lisabona – Cascais – Estoril – Sintra – Cabo da Roca

Mic dejun. Ziua de azi dedicam excursiei de o zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: in acest loc se termina pamantul si incepe marea. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa. Seara cina si cazare Lisabona acelasi hotel. Cina.

Ziua 6.

Dupa mic dejun transfer la aeroport, decolare din Lisabona la ora 11.00 aterizare in Budapesta la 15.35

TARIF 990

Grup maxim 30 persoane

Pentru grup 25 - 29 persoane: + 35€/pers.

Tariful include: zbor direct Budapesta – Lisabona retur

Bagaj de cala 23 kg- pers, bagaj de mana 10 kg – persoana

Ghid local vorbitor de limba romana, asistenta turistica din partea agentiei

Toate excursiile din program fara bilete de intrare ( cca 70 euro – pers )

Mic dejun si cina

Taxe aeroport

Tariful NU include :

Asigurare storno, cca 1.7 % din tariful excursiei

Asigurare medicala

Cheltuieli personale

 

 

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.