Excursie tinutul Secuiesc cu Observarea Ursilor

Excursie acceptata cu card de vacanta

3
 
Transportation
29.09.2022-02.10.2022
 
26441
room / 7 nights

Excursie  tinutul Secuiesc cu Observarea Ursilor

 

Excursie acceptata cu card de vacanta

Tarif  inscriere timpurie pana la 10.08.2022

1290 ron/ persoana

dupa 10.08 : 1390 ron / persoana

3 nopti / 4 zile cu Demipensiune

 

- transport autocar

- ghid

- demipensiune

- bilet observator ursi

- bilet intrare Csiki Sör

 

 

Ziua 1. 29.09.2022 Joi

 

Plecare dimineata la ora 8.00 din fata catedralei Romano Catolice din Satu Mare pe ruta Gherla - Gheorgheni. Pe traseu scurte opriri pentru pauza de masa, cafea.

Sosire si cazare dupa masa in Gheorgheni hotel 3*

Dupa o plimbare cu masina prin padurile virgine ale Transilvaniei ajungem la observatorul de ursi. De aici incepe o experienta unica. Departe de civilizaţie, în mijlocul pădurii, o echipă de paznici de vânătoare din judeţul Harghita a creat un punct turistic special. Vorbim de o casă de observare a urşilor, unde turiştii pot să admire de la câţiva metri distanţă, cum se hrănesc şi cum se joacă în mediul lor natural animalele feroce. Este o experienţă inedită, complet diferită de ceea ce am putea vedea la o grădină zoologică. Intoarcere la hotel, cina si cazare

 

Ziua 2. 30.09.2022 Vineri

 

Un mic dejun savuros si batem la portile micii fabrici de bere, care a facut valva la un moment dat, fiind comparata cu biblicul David in lupta-i cu Goliat. Dar, desi parcursul celor de la Csiki Sör n-a fost usor, orizontul arata infloritor. Vizitam fabrica si suntem invitati sa degustam din gama artizanala. De neratat sunt berea cu ardei, cea remediu cu 40 de plante active, cea cu afine sau alte combinatii. Dupa achizitionarea suvenirului cu spuma favorit pornim spre singurul lac din Europa format intr-un crater vulcanic, Lacul Sf. Ana .  Gustam din povestile si legendele sale in timp ce impartim un kürtos kalacs si-i admiram undele de la mal. Inedita baza de antrenament pentru hocheiul pe gheata si detinatorul unei formule chimice apropiate de cea a apei distilate, lacul formeaza un ecosistem inchis de un farmec aparte. Iar lucrurile nu stau diferit nici in privinta tinovului Mohos alaturat, cu turbaria sa, padurea pitica ce pare sa pluteasca si Roua Cerului, atractia-diva. Facem la intoarcere si-un scurt popas in Baile Tusnad, pentru o imagine rara: Muntii Harghitei oglinditi trufas in lacul Ciucas.

 

Ziua 3. 01.10.2022 sambata

 

Dupa mic dejun plecam pe traseul Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Bicaz - Lacul Bicaz - Borsec.

Ne apropiem de aceasta zona minunata dinspre Gheorgheni, o zona muntoasa ceea ce ni se infatiseaza prin frumusetile sale unice: pasuni verzi, parauri repezi, bradeturi uriase, serpentine care ne ofera privelisti splendide. Omul e cuprins de dorul de a se opri dupa fiecare 100 de metri, sa priveasca plaiurile si sa faca fotografii. Ajungand la o inaltime de 1257 m pe Pongracz-teto, omul nu mai rezista, se opreste pentru cateva poze. Ne delectam de varfurile acoperite de paduri, iar intorcandu-ne privirea spre sud-vest observam cadrul complet oferit de Muntii Giurgeului. E greu de despartit de aceste plaiuri, pornind insa spre Valea Hasmasului, ajungem repede la o frumusete naturala unica, situata la 983 m inaltime, adica la Lacul Rosu. Acest lac s-a nascut din nimic intr-o noapte furtunoasa in anul 1837. Solul umed al acestui loc ucigator s-a desprins si coborand in vale a taiat drumul paraului. Datorita acestei baricade s-a format lacul, acest element rar intalnit in natura. In jurul lacului s-au nascut mai multe legende si mituri, acestea fiind justificate de ramasitele carbonizate ale unor trunchi de copaci. Privelistea ne copleseste prin varfurile care inconjoara lacul. Apa lacului capata uneori nuante rosiatice sugerand senzatii si efecte inspaimantatoare.

 

Dupa vizitarea Lacului Rosu ne  continuam drumul plimbandu-ne pe malul paraului Bicaz ajungand la un loc unic din toata Europa, adica la Cheile Bicazului. Valea formata printre stanci de calcar va fi greu de uitat pentru oricine. Stanci verticale si de inaltimi apasatoare, parauri de munte, cascade mai mari si mai mici si pestere sunt cele cale alcatuiesc curiozitatile Cheilor, ceea ce pot fi traite numai pe loc. Inaintand spre Cheile Bicazului, in partea stanga a drumului suntem insositi de stancile Tunderkert, apoi ni se iveste o stanca monumentala cu o cruce uriasa pe varf. Aceasta poarta numele de Oltarko, a carei inaltime de 1156 m a fost cucerit pentru prima data in 1935 de alpinisti ardeleni. Continuand drumul intalnim si alte frumuseti. Valea devine din ce in ce mai stramta. Pe ambele parti vedem pereti verticali de stanci de 200-300 m, la poalele acestora facandu-si loc paraul grabit, Bicazul.

Seara ne intoarcem la hotel, cina , cazare.

 

Ziua 4. 02.10.2022 duminica

 

Dupa mic dejun vizitam promenada din Corund cu un aer rustic, idilic presarata cu numeroase obiective, combinate cu vizite la ateliere mestesugaresti. Ne relaxam apoi in statiunea balneara Sovata, sau Perla judeţului Mureş. Timp liber in statiune, dupa care ne continuam drumul spre Satu Mare. Sosire seara.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.