Excursie Transilvania

3
 
Transportation
19.10 - 22.10
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5
Special offer
 
29750
room / 7 nights

Ne aventuram pe caile nebatatorite ale Transilvaniei pentru a descoperi tinutul conacelor, al padurilor si al vulcanilor. Fiecare oprire de pe traseu e ca un mic giuvaer proaspat descoperit care pune un zambet larg pe fata calatorului: fie ca e vorba de a poza singurul lac asezat intr-un crater vulcanic din Europa; sau de a trece pragul unora dintre cele mai romantice domenii nobiliare ale Transilvaniei; sau  de a vizita locurile de care s-a indragostit chiar printul Charles; Daca peste toate astea adaugam gulasul condimentat sau irezistibilul kurtos kalaks, Tinutul Secuiesc ascunde in maneca cativa asi meniti sa castige interesul oricarui calator.

 

Ziua 1 . 19.10.2023

 

Satu Mare Castelul Rhedey Lacul Bezid - Muzeul Palariilor - Sovata

Dupa plecarea dimineata la ora 8 din Satu Mare facem un popas prelung  la Castelul Rhédey din Sangeorgiu de Padure, cel care si-a redeschis portile pentru vizitatori si descoperim povestea de dragoste a cuplului Claudia Rhédey - Printul Alexander von Würtemberg, rude apropiate ale Familiei Regale Britanice.Travesrsam apoi un peisaj de poveste si oprim pentru a admira Lacul Bezid si turla bisericii aflate chiar in mijlocul lui. Aflam legenda satului scufundat. Poposim apoi la Criseni, la Muzeul Palariilor i ne lasam vrajiti de un spectacol demonstrativ. Seara Cazare.

 

Ziua 2 . 20.10.2023

Minitransilvania - Lacul Sfanta Ana – Tinovul Mohos – Baile Tusnad

 

Dupa mic dejun vizitam Castelul Contelui Kálnoky, pornim spre singurul lac din Europa format intr-un crater vulcanic. Gustam din povestile si legendele sale in timp ce impartim un kurtos colac si-i admiram undele de la mal. Inedita baza de antrenament pentru hocheiul pe gheata si detinatorul unei formule chimice apropiate de cea a apei distilate, lacul formeaza un ecosistem inchis de un farmec aparte. Iar lucrurile nu stau diferit nici in privinta tinovului Mohos alaturat, cu turbaria sa, padurea pitica ce pare sa pluteasca si Roua Cerului, atractia-diva. Facem la intoarcere si-un scurt popas in Baile Tusnad, pentru o imagine rara: Muntii Harghitei oglinditi trufas in lacul Ciucas. Timp liber seara la SPA -ul hotelului.

 

La spa avem piscină cu apă sărată, piscină cu apă dulce, sauna uscată, sauna umedă, jacuzzi și cameră de sare. Spa-ul este
deschis între orele 09:00-21:00.

 

Ziua 3. 21.10

Mic dejun.  Admiram panorama varfului Bucin dupa care ne indreptam spre Borzont. Dupa o plimbare cu masina prin padurile virgine ale Transilvaniei ajungem la observatorul de ursi. De aici incepe o experienta unica. Departe de civilizaţie, în mijlocul pădurii, o echipă de paznici de vânătoare din judeţul Harghita a creat un punct turistic special. Vorbim de o casă de observare a urşilor, unde turiştii pot să admire de la câţiva metri distanţă, cum se hrănesc şi cum se joacă în mediul lor natural animalele feroce. Este o experienţă inedită, complet diferită de ceea ce am putea vedea la o grădină zoologică. Dupa Barajul Zetea atem la portile Minitransilvaniei  unde vor putea fi văzute machetele a peste 90 de localități istorice și cetăți medievale din Transilvania. În acest parc tematic și distractiv, atât copiii, cât și adulții pot petrece o zi de neuitat, călătorind cu mocănița trasă de o locomotivă cu aburi și descoperind Centrul Memorial Orbán Balázs. 

 

Ziua 4. 22.10

 

Opțional excursie de descoperire a zonei Corundului. Diferit va fi cuvântul de ordine azi, începând cu transportul special (dacă vremea permite), o plimbare cu căruța sus, spre platoul vulcanic, prin peisajul feeric al cătunelor Fântâna Brazilor sau Valea lui Pavel și până la fiecare dintre opririle în areal. Tinovul de la Fântâna Brazilor, parte a sitului Natura 2000 ascunde alături de flora și fauna specifică tundrei, relicve glaciare și elementele de taiga. Ai practic șansa de a descoperi o Siberie predilectă la doar câțiva pași făcuți pe o potecă. Apoi ne răsfățăm degustând gemuri și siropuri produse exclusiv din fructe de pădure culese din regiune, la o gospodărie. Urmează vizita la Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, cu peste 1500 de locuitori implicați în manufactura artizanală. Cele trei ateliere (ceramică, iască și țesătorie) incluse în program vor convinge asupra unui univers nealterat, rostuit în simboluri, îndemânare și har. Încheiem cu o vizită la Salina Praid.

Tarif : 1450 ron/ persoana

Tariful include :

transport autocar, 3 nopti cazare la hotel 3* in Sovata cu mic dejun, Hotel cu  spa cu piscină cu apă sărată, piscină cu apă dulce, sauna uscată, sauna umedă, jacuzzi și cameră de sare. Spa-ul este deschis între orele 09:00-21:00, ghid

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

 

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.